El tall amb el millor gust

Si hi ha un producte amb la fama i prestigi que ha traspassat fronteres, aquest és el pernil ibèric, una delicatessen amb qualitats úniques al món . Gaudeix coneixent pas a pas com tallar un bon pernil ibèric .

Mentre talles els talls presentals en una sola capa o lleugerament solapades entre elles, començant a col·locar des de fora cap a dins. Tingues en compte que com menys es manipulin millor conservaran tot el seu aroma i sabor. Poder veure i tastar el pernil abans de comprar és essencial. La punxada inicial és importantíssima per diferenciar l’aroma i poder apreciar les vetes de color que permeten saber com és el greix intern del pernil . Abans de comprar, és important informar-se amb els experts xarcuters del tipus de producte que s’està adquirint. A l’etiqueta trobaràs tota la informació que necessites .
Per gaudir al màxim de tot el sabor, aroma i textura d’un pernil ibèric, i aprofitar-ho al màxim, aprèn a tallar com et mostrarem en aquests senzills passos .

1 Col·loca el pernil al perniler triat, assegurant una perfecta fixació. En aquesta fase de tall peülla es col·locarà cap amunt. Amb un ganivet ample talla, retira l’escorça, el greix exterior i comença a tallar just abans de començar a menjar-ho, ja que el contacte amb l’aire fa que el pernil perdi part de les seves propietats.
2 Amb un ganivet de pernil comença a tallar petites i fines llenques de la evitant fer -hi una forma còncava o de lluna . La llesca perfecta és aquella que és el més fina possible, gairebé transparent i envetada de greix .
3 Tingues en compte que la direcció del tall del pernil sempre ha de ser uniforme, bé cap a la peülla o cap avall. I recorda que per evitar accidents a la mà ha d’estar sempre darrere del ganivet.
4 Quan arribis a l’os del maluc, i utilitzant el ganivet curt tipus punta, fes un tall incisiu al voltant de l’os, per separar-lo del pernil i facilitar que els talls surtin netes. La carn adherida a aquesta zona pots aprofitar-la i tallar-la en tires i dauets.
5 Quan s’esgoti la maça del pernil ha arribat el moment de donar-li la volta a la peça per començar a tallar per la part oposada. Amb la peülla cap avall, segueix tallant talls d’aquesta zona fins que arribis a l’os i puguis deixar net.
A mes, pren nota d’ alguns útils consells:
  • Si es va a menjar el pernil en menys de tres dies és aconsellable pelar sencer. En cas contrari, és millor fer-ho a mesura que es talla .
  • No llencis el greix exterior que acabes de tallar, ja que aquests trossos de cansalada i escorça et seran de gran ajuda per conservar i protegir la zona tallada. Així el greix superficial es mantindrà sempre fresca.
  • No s’ha de consumir mai fred ni guardar a la nevera ja que perd sabor. Recorda que la seva temperatura òptima de consum és de 24ºC.
  • Aprofita cada peça al màxim i talla en trossos l’os del pernil per caldos.