El tall amb el millor gust

Si hi ha un producte la fama i prestigi que ha traspassat fronteres aquest és el pernil ibèric, una delicatessen amb qualitats úniques al món . Gaudeix coneixent pas a pas com tallar un bon pernil ibèric .

Mentre talles els talls preséntalas en una sola capa o lleugerament solapades entre elles , començant a col · locar des de fora cap a dins . Tingues en compte que com menys es manipulin millor conservaran tot el seu aroma i sabor . Poder veure i tastar el pernil abans de comprar és essencial . La punxada inicial és importantíssima per diferenciar l’aroma i poder apreciar vetes de color que permeten saber com és el greix intern del pernil . Abans de comprar , és important informar-se amb els experts xarcuters del tipus de producte que s’està adquirint . A l’etiqueta trobaràs tota la informació que necessites .
Per gaudir al màxim de tot el sabor , aroma i textura d’un pernil ibèric , i aprofitar-ho al màxim , aprèn a tallar com et mostrarem en aquests senzills passos .

1 Col · loca el pernil al perniler triat , assegurant una perfecta fixació . En aquesta fase de tall la peülla es col · locarà cap amunt . Amb un ganivet ample talla, retira l’escorça , el greix exterior i comença a tallar just abans de començar a menjar-ho, ja que el contacte amb l’aire fa que el pernil perdi part de les seves propietats .
2 Amb un ganivet de pernil comença a tallar petites i fines llenques de la maça evitant fer -hi una forma còncava o de lluna . La llesca perfecta és aquella que és el més fina possible , gairebé transparent i envetada de greix .
3 Tingues en compte que la direcció del tall del pernil sempre ha de ser uniforme , bé cap a la peülla o cap avall . I recorda que per evitar accidents a la mà ha d’estar sempre darrere del ganivet .
4Quan arribis a l’os del maluc , i utilitzant el ganivet curt tipus punta , fes un tall incisiu al voltant de l’os , per separar-lo del pernil i facilitar que els talls surtin netes . La carn adherida a aquesta zona pots aprofitar-la i tallar-la en tires i dauets .
5 Quan s’esgoti la maça del pernil ha arribat el moment de donar-li la volta a la peça per començar a tallar per la part oposada . Amb la peülla cap avall , segueix tallant talls d’aquesta zona fins que arribis a l’os i puguis deixar net.
A mes , pren nota d’ alguns útils consells:
  • Si es va a menjar el pernil en menys de tres dies és aconsellable pelar sencer . En cas contrari , és millor fer-ho a mesura que es talla .
  • No llencis el greix exterior que acabes de tallar , ja que aquests trossos de cansalada i escorça et seran de gran ajuda per conservar i protegir la zona tallada . Així el greix superficial es mantindrà sempre fresca .
  • No s’ha de consumir mai fred ni guardar a la nevera ja que perd sabor . Recorda que la seva temperatura òptima de consum és de 24ºC .
  • Aprofita cada peça al màxim i talla en trossos l’os del pernil per caldos.